آموزش ساخت مدار دورکننده حشرات
این پروژه حاصل نیاز به تعمیر یک قطعه الکترونیکی بدون دسترسی به شماتیک مدار است. این روند در عین حال که بسیار طولانی و خسته کننده بود، فواید بسیار و ارزشمندی را نیز به همراه داشت.
مراحلی که در اینجا به آنها پرداخته شده، مراحل دقیقی نیستند و شما بدون شک راه و روش مخصوص خودتان را پیدا خواهید کرد که با توجه به انواع مدارها و بردها می تواند مؤثرتر باشد. البته، من باور دارم که روند اساسی برای بسیاری از بردهایی که برای طراحی دستی بیش از حد پیچیده اند، درست است. بدون نیاز به ابداع روشی جدید کارها سریع تر انجام می گیرند.
برای مدارهای ساده، احتمالاً بهتر است که مداد و کاغذ برای طراحی مدار در صفحه ای مربع شکل استفاده، قطعات را با نشانه های خود جایگزین و تغییر خطوط عبوری برای جلوگیری از برخورد با قطعات استفاده کرد.
برای مدارهای پیچیده، گم کردن محل خود با استفاده از روش گفته شده بسیار محتمل است. مرحله بعدی پیچیدگی از یک مدار ساده و قابل طراحی، نمونه مناسبی برای روش های گفته شده در ۱۶ گام این آموزش است.
در مراحل بالاتر پیچیدگی، مانند مدار نشان داده شده در این پروژه، متوجه شدم که تعداد راه ها و قطعات برای رسم دستی بسیار زیاد است و استفاده از روش طراحی گفته شده برای این مدار چندان قابل اعتماد نیست. بخشی از این روش حاصل عکس هایی است که من در شرایط نوری نامناسب و جزییات کم گرفتم. عکس های بهتر به معنای کار کمتر است.
تعریف لغت میدان : به محدوده ، حوزه ، فضا و مکانی گفته می شود که دارای ویژگی خاصی می باشد. مانند : میدان مین ، میدان جنگ ، میدان تره بار ، میدان الکتریکی و میدان مغناطیسی و … هر یک از تعاریف فوق مفهوم خاصی را در ذهن تداعی می کنند.
تعریف میدان مغناطیسی : میدان مغناطیسی به محدوده ، فضا ، حوزه ، مکان و … اتلاق می شود که دارای این ویژگی باشد که اگر ذره ی مغناطیسی تک قطب N ( موجود ریاضی) به این ناحیه وارد شود به آن نیرو وارد می شود (جذب و یا دفع می شود) . یعنی حرکت ذره ی تک قطب دلیل بر وجود میدان مغناطیسی است.
ذره تک قطب N : ذره ای است که ابعاد و جرم آن به صفر میل می کند و چنین موجودی فرضی یا ریاضی است. این ذره فقط دارای یک قطب مغناطیسی می باشد !!! شاید این برایتان خیلی عجیب باشد چون تمام اجسام مغناطیسی دو قطبی هستند.
نکته : چنین موجودی فعلا وجود خارجی ندارد اما در آزمایشگاه های فیزیک پیشرفته چنین ذره ای را بوجود آورده اند که تک قطب باشد ولی فعلا عمری بسیار کوتاه دارد و از بین می رود . اگر چنین ذره ای را به صورت پایدار بجود آورند بشر به انرژی با شگفتی های عجیب دست یافته است . مانند دستیابی به الکتریسیته در ابتدای قرن۱۸٫
در شکل بالا میدان مغناطیسی و خطوط میدان را مشاهده می کنید .